Gal ne kiek Piccolo, bet svečių skaičius. Šiandien dviejų staliukų ir penkių vietų jau buvo per mažai. Bet žiūrint iš mano pusės - pats tas, nes darbo netrūko. Tiesą pasakius nesitikėjau. Nusipirkau produktų, manydamas, kad šiandien per pietus bus trys - keturi, o paaiškėjo kad klydau. Buvo šeši. Juokiuosi dabar ir aš, bet kai dar nepagaminus vieniems, atvyko kiti du, buvo nejuokinga. Tuo metu supratau, kad turiu tik sriubos, o mano carbonara (spaghetti su šonine) baigėsi. Spaghetti dar turėjau, bet šoninės nei lašo. Teko greitai sugalvoti, ką iš turimų produktų galėjau pagaminti. Buvo likę pievagrybių, vyšninių pomidoriukų, svogūnų bei keletas česnakų. Na ir ka jūs galvojat? Spaghetti con funghi kaip supratau įtiko svečių skoniui. Reikėjo kiek palaukti, bet viskas proto ribose. Prisipažinsiu, labai vargstu su elektros įvadu. Reikia šią prolemą reikia spręsti kaip įmanoma greičiau, nes įjungus viryklę maksimaliu režimu, išsijungia saugikliai. Būtų juokinga, jei nebūtų taip graudu. Šis darbas jau įrašytas į rytojaus asap darbų sąrašą. Išsprendus įtampos galią bus galima gaminti didesniais kiekiais, nes dabar tai tikrai kaip namie.

Dar vienas susivokimas įvyko gaminant pietus. Supratau, kad vienas, bent jau per pietus, fiziškai nespėju padaryti visko taip, kaip norėčiau. Gaminimui reikia skiriu daugiausia. Galima būtų kai ką pagaminti iš anksto, bet ši opcija man netinka. Nes ka tik supjaustyti česnako skonis ir kvapas kitos, nei supjaustyto ryte. Problema atsiranda tuomet, kai aš gaminu, o svečiai jau suvalgo pirmąjį patiekalą, kaip šiandien sriubą. Reikia sutvarkyti stalą, nurinkti nešvarius indus, pakeisti įrankius ir viską sudėti plovimui. Nors persiplėšk. Reikia antrų rankų. Ir štai čia kiekvienas darbdavys susiduria su didžiausia problema, mano atveju - net gi su dviejomis. Pirmoji - darbuotojo atitikimas keliamiems reikalvimams. Mano kriterijai pakankamai aukšti, nors tai bus tik daugiau pagalbinis asmuo, patiekalus ir toliau patieksiu asmeniškai. Neskaitant to, jis turi būti paslaugus, paprastai ir lengvai bendraujantis ir kartu turintis savo nuomonę. Esminis dalykas - amžius. Norėčiau, kad tai būtų ne jaunesnis nei 25 metų žmogus. Antroji problema - labiausiai susijusi su finansais. Faktas, kad tokio amžiaus žmogus, būdamas kultūringas ir patyręs, norės ir gero atlygio už savo darbą. Vidutiniškai profesionalus padavėjas dirbdamas visą dieną uždirba apie 2000 Lt plius arbatpinigiai. Man pagalbos reikėtų 3 valandom, bet ir tai būtų per didelė prabanga. Jei projektas būtų su pradiniu kapitalu, apie tai nekiltų net kalbos. Dabar, kai aš nežinau kas bus mėnesio gale, nors turiu aiškius paskaičiavimus, tai būtų per didelė rizika. Negaliu garantuoti, kad galėsiu išmokėti atlyginimą už padarytus darbus. Aišku, galima būtų rizikuoti, bet mano atveju tai netinka, nes negalėsiu paimti pinigų iš kitur. Juk jei nuspręsta, kad restoranėlis auga pats iš savęs, reiškia nuspręsta. Vienintelė išeitis - ieškoti žmogaus, kuris sutiktų dirbti, žinodamas projekto esmę ir, esant reikalui galėtų palaukti atlygio ar pradėti nuo mažesnio.

Nuo rytojaus ant stalo garuos ne tik spaghetti, bet ir kepsnys. Rytojaus dienai bus vištiena su teriyaki padažu, patiekiama su špinatais ir vyšniniais pomidoriukais. Garnyrui - ryžiai arba mažosios bulvytės. Dėl pastarųjų dar nesu tikras, bet tikiuosi, kad jų gausiu. Dar nesugalvojau sriubos. Norėtųsi kažko lengvo, bet tuo pačiu ir sotaus. Vištienos sultinys su naminiais makaronais būtų pats tas.

Ačiū visiems, kurie ateinate ir palaikote mūsų idėją. Mums tai be galo svarbu.

 

Patiko (8)

Rodyk draugams