Būsimieji restoranėlio patiekalai. Pagrindinis - lasagne, atsivežtas iš Reggio nell’Emilia, Italijos. Kiti - draugų bei pažįstamų rekomenduoti ir patikrinti receptai.

lasagne

Receptą pateiksiu vėliau, reikia dar patikslinti kelias detales.

 

O štai ČIA, radau visiškai nerealų ir svarbiausia - netradicinį lasagne pateikimo būdą. Reikės išbandyti.

Skaitytojo Aido atsiųstas ragu variantas. Skamba gerai, būtinai išbandysiu.

Lazanijos receptas. KIekiu nerasysiu, tiwesipog reikia daryt pagal skoni. Sutarkuojam morkas ir svoguna, pakepinam… morkos turi suminkstet, o ne pageltonuot, morku turetu but labai nemazai. TOliua …morkas sustumiam i keptuves krastus , i viduri sudedam farsa. Mentele susmulkiman ir neleidziam uzsigulet , kad nepapilkuotu virsus , o vidus dar nebutu raudomas. Sutraiskom cesnaka, papipirinam, druskos pagal skoni. Viskas kepama ant gana aukstos ugnies ir greitai. Toliau…Vorchesterio padazas… siek tiek …ir pomidoru padazas. Ne kecupas , o padazas. Kecupas duoda nereikalinga rugstuma. Toliau dedam smulkintuas pomidorus. Asmeniskai as naudoju konservuotus smulkintus pomidorus savo sultyse. Nuo naturaliu reiketu odeles nulupt. (800g farso dedu viena skardine). Vienas is paskutiniu ingridientu - slakelis raudono sauso vyno. Nepilsi vyno- skonis visai kitas. Vynas suteikia turtingesni aromata.Bet padaugint negalima , nes mesa pasidaro per daug saldi. Ugni sumazinam, ir viska pakepam apie 6 minutes. Pabaigai ipilam truputi pieno. ( 800g farso pilu siek tiek daugiau negu puse stiklines. ) Pienas “uzapvalina kampus” , suteikia tokio silkinio svelnumo. Minute kita,ir viskas baigta. Mesyte paruosta, visa kita darai kaip ir tradicine lazanija. Sita mesyte gaunasi labai aromatinga ir visai nesausa. Jeigu gaunasi per sausa- reiskia galima dapilt daugiau smulkintu pomidoru, siek tiek pieno . 

Rodyk draugams