Turiu gerų naujienų. Ir tiesą pasakius jų nemažai. Pagal mano sudarytą darbų planą, tiksliau trūkumų šalinimo planą, nuo praeito penktadienio, kas dien įrašau į langelį prie kelių atliktų darbų „atlikta”. Jau padarytas išsamus maisto tvarkymo proceso aprašymas. Jei kam reikės, sakykit, pasidalinsiu, nors kiekvienu atveju pats procesas yra skirtingas, bet bent jau pagrindas bus. Padariau ir kalkuliacines - technologines korteles. Šioje vietoje norėčiau atsiprašyti visų virėjų, su kuriais teko dirbti. Visad virėjus skubindavau ir sakydavau, kad nėra čia ko laiko gaišti, padarykit kuo greičiau, bet pats dėliojau produktus ir rašiau visą dieną.
Padarius beveik visas kalkuliacines lenteles, supratau, kad jų numeracijoje nėra jokios tvarkos, pagal kurią galima bus dirbti, kai kortelių bus ne vienuolika, o keli šimtai. Gerai, kad tą supratau dabar. Sistema itin paprasta. Pvz., ragu priskyriau pusgaminių kategorijai ir kotreles priekyje uzrasiau 0 - Nr. 0001. Bešamelio padažą - Nr.0002. Tai mano pasiruošti pusgaminiai, tiksliau jų numeriai prasidės 0, toliau, pagal įprastą meniu seką, salotos su vienetu priekyje (Nr.1001), sriubos su dvejetu, karštieji su trejetu ir t.t. Paprasta ir be galo patogu. Sudėlioji pagal numerius į skirtingus folderius ir tvarka. Jei kas žinot ar naudojat kitokią sisteminimo formą, pasidalinkit, butų labai įdomu.
Jau keli punktai įvykdyti ir sutarčių, kurias būtina sudaryti iki atsidarymo, dalyje. Sutartis su kenkėjų naikintojais guli ant stalo. Vadybininkas, tikras siaubo istorijų meistras, įtikino mane, kad tarakonai ir kiti žavūs naminiai gyvūnėliai, reikalauja jų nuolatinio (kartą per mėnesį) rūpesčio. Tai papildomi kaštai, bet patalpų išsami apžiūra ir dezinfekavimas yra privalomas bent kartą per mėnesį. Palyginus, tarakonų ir kitų gyvūnėlių priežiūra nėra brangi - 40 Lt per mėnesį. Tai daug pigiau nei sriuboje rastas tarakonų olimpiados plaukimo čempionas.
Paruošiau visus dokumentus ir dėl atliekų šalinimo. Per kelias dienas bus paruošta sutartis ir galima bus sudėti spaudus.
Dar liko techninė dalis. Juokas ima iš savęs, bet kėdes darom nuo šeštadienio. Kiekvieną dieną po nulį kėdžių. Labai didelis krūvis. Na, bet kaip nors. O jei rimtai, tai dar reikia kilimėlių, rankšluoščių laikiklių ir jų pačių, valymo priemonių. Šiuo metu ieškau įmonės, kuri tiektų viską palankiomis sąlygomis ir nesakytų, kad aš per mažas klientas. Man kilo idėja, kad kitą įmonę pavadinsiu UAB „Stambus klientas”. Čia rimtai.
Noriu padėkoti Ievai, už labai gražią dovaną restoranėlio bibliotekai - BuisinessWeek, People, Newsweek, Time ir The economist žurnalų kolekciją. Kai kurie net 10 metų senumo. Bus įdomu juos paskaitinėti, pažiūrėti kokias prognozes darė ir kaip mąstė ekonomikos apžvalgininkai tuomet, ar pasitvirtino jų prognozės. Tai bus mažosios bibliotekėlės dalis, kuria mielai dalinsiuosi. Su jūsų pagalba, atnešant įdomias knygas, noriu padaryti mini biblioteką, kurioje būtų nedaug, bet pačių geriausių knygų. Atneši savo knygą ir pasiimi kieno nors kito. Ir taip ratas sukasi nusustodamas. Visad žinai, kad čia rasi ką nors vertą tavo brangaus laiko.

Nebedaug liko ir vėl stosiu prie savo mylimos viryklės. Aš čia rimtai apie meilę, nes ant šios viryklės, kuri kadaise stovėjo tėvų namuose, gaminau nuo 16 metų.

Patiko (12)

Rodyk draugams