Nuo šios dienos skelbiu restoranėlį gimusiu. Priežastis tam labai paprasta - paruošta ir iškepta pirmoji lazanijos porcija, kurią galima užsisakyti ir suvalgyti. Simboliška, kartu tai ir mano gimimo diena. Matyt taip ir turėjo būti. Pagalvojau, kad labai bus patogu atsiminti. Be to ir skaičiai sutampa. Man po metų bus 31, piccolo 1, dar po metų man 32, piccolo 2. Lengviau ir nebūna.

Diena šiandien prasidėjo kiek vėliau nei tikėjausi. Todėl buvo daug skubėjimo iki atvykimo su produktais į restoranėlį. Po parduotuvę tikrąja to žodžio prasme skraidžiau. Buvo smagu, bet tas skubėjimas nuvargino. Bet atvažiavus atsigavau. Išgėriau puodelį espresso ir pirmyn. Pasiruošimas užtruko 4 valandas. Tiesą pasakius nesupratau kaip taip išėjo, bet faktas, kad reikia suktis greičiau. Bus dar vienas darbas peržiūrėti ką ir kada daryti, kad nesigaištų laikas. Nes vien su bechamel padažu žaidžiau pusę valandos kol padariau tokį koks turi būti. Aišku, galima viską buvo ir greičiau padaryti, bet tada būtų nukentėjusi kokybė. Ši opcija manęs visiškai netraukė. Džiugu tai, kad lazanija super. Apskrudusi, traškančia plutele, sluoksniai gerai sukibę ir skani. Beje, man retai kada būna skanus mano paties gamintas valgis, nors kiti sako, kad labai skanu, bet šiandien gerai. Šiandien taip kaip reikia. Ne, taip kaip turi būt.

Jau pasidariau rytojaus produktų sąrašą. Nuo šiandien pirkinių liko tik sviesto ir miltų. Visa kita reikės pirkti naujai. Gerai buvau viską pasiskaičiavęs, kas leido šiandien išleisti tik tiek kiek iš tikrųjų reikia.

Viskas, einu ruoštis vakarui, o visų jau laukiu išalkusių ir norinčių jaukiai pailsėti ir atsirestauruoti.

Patiko (29)

Rodyk draugams